Składniki:
2 paczuszki ryżu
1 paczka warzyw na patelnię
2 pojedyncze piersi z kurczaka
1 kostka rosołowa
przyprawy
Przygotowanie:
Ryż gotujemy w wywarze z kostki rosołowej.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju.
Z usmażonego mięsa odlewamy przynajmniej połowę oleju i dodajemy mrożone warzywa.
Smażymy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając (można dodać pół szklanki wody).
Gdy warzywa zmiękną dodajemy ryż i przyprawy (bazylia, oregano, papryka, pieprz, sól) do smaku.
Szybki i tani obiad, gdy nie mamy „nic” w lodówce. Wystarczą trzy składniki, które można znaleźć w praktycznie każdym markecie. Koszt to około 10 zł, a przygotowanie (od zera) zajęło mi około 45 minut.
Brak komentarzy