Składniki:
Piersi z kurczaka – 4 pojedyncze
Ser żółty – 4 plasterki
Masło – 50g
Przyprawa złocista do kurczaka
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka myjemy i nacieramy przyprawą. Przykrywamy folią spożywczą i odkładamy na noc do lodówki.
Każdy z plastrów sera składamy na pół i jeszcze raz na pół. Masło kroimy na cztery paski.
Piersi z kurczaka nacinamy tworząc w nich kieszonki do których wkładamy po plasterku sera i kawałku masła.
Z rękawy do pieczenia odcinamy cztery kawałki, takiej wielkości aby udało się zrobić dwa supły i owinąć pierś.
Każdy z kawałków rękawa wiążemy z jednej strony. Wkładamy do niego jedną pierś ciasno owijamy i wiążemy z drugiej strony.
Wszystkie worki wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczemy w piekarniku góra-dół w 200°C przez ok 45 minut.
Brak komentarzy