Składniki:
2 Jajko
1 duży plaster szybki
3 plastry sera żółtego
3 gałązki szczypiorku
0,5 świeżego ogórka
1 łyżeczka majonezu lub jogurtu naturalnego
sól, pieprz
4 wykałaczki
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka wyjmujemy i wrzucamy do miseczki. Do żółtek dodajemy drobno pokrojone: szynkę, 1 plaster sera i szczypiorek. Całość mieszamy z majonezem lub jogurtem naturalnym (wedle uznania) i doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy do białek.
Pozostałe plastry sera przekrawamy na ukos aby powstały trójkąty. Nadziewamy na wykałaczki i wkładamy do farszu tworząc żagle
.
Na talerz układamy plastry ogórka i na nie kładziemy łódeczki.
Brak komentarzy