Składniki:

Nutella – 350g

Suchary bez soli – 180g

Śmietana do ubijania 30% lub 36% – 2 duże opakowania

Serek mascarpone – 500g

Masa kajmakowa – 1 puszka

Orzeszki ziemne bez soli – ok. 100g

Czekolada mleczna – 100g

Czekolada gorzka – 100g

Cukier waniliowy – 3 łyżeczki

Cukier puder – 4 łyżki

Sposób przygotowania:

Spód blachy (u mnie o wymiarach 34x22cm) wyłożyć papierem do pieczenia.

Suchary zmielić blenderem i wymieszać mikserem z nutellą na jednolitą masę.

Rozsmarować równomiernie powstałą masą spód blachy.

Śmietanę z jednego opakowania ubić na sztywno. Następnie, nadal miksując, wsypać cukier waniliowy.

Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i cukier puder. Całość dobrze zmiksować i wyłożyć równomiernie na pierwszą warstwę.

Całość posypać orzeszkami ziemnymi, lekko je przygnieść a następnie rozsmarować na nich masę kajmakową (musi być w temperaturze pokojowej)

Śmietanę z drugiego opakowania przelać do garnka i podgrzewać na małym ogniu. Tabliczki czekolady połamać na cząstki i wrzucić do śmietany. Całość cały czas mieszać aż do rozpuszczenia czekolady. Gdy lekko przestygnie wylać na masę kajmakową i całość wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).