Składniki:

Piersi z kurczaka – 4 pojedyncze

Ser żółty – 4 plasterki

Masło – 50g

Przyprawa złocista do kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka myjemy i nacieramy przyprawą. Przykrywamy folią spożywczą i odkładamy na noc do lodówki.

Każdy z plastrów sera składamy na pół i jeszcze raz na pół. Masło kroimy na cztery paski.

Piersi z kurczaka nacinamy tworząc w nich kieszonki do których wkładamy po plasterku sera i kawałku masła.

Z rękawy do pieczenia odcinamy cztery kawałki, takiej wielkości aby udało się zrobić dwa supły i owinąć pierś.

Każdy z kawałków rękawa wiążemy z jednej strony. Wkładamy do niego jedną pierś ciasno owijamy i wiążemy z drugiej strony.

Wszystkie worki wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Pieczemy w piekarniku góra-dół w 200°C przez ok 45 minut.